Over grove keien, door de modder en zand. Dat is niet alleen gezond, kinderen (en wij ook) vinden het heel plezant! We hebben de leukste blotevoetenpaden voor jullie verzameld.

Sensatie voor de voeten (Zutendaal)

Lieteberg is een van de toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Vlakbij het Nationaal Park kan je de natuur beleven op blote voeten. Het blotevoetenpad is heel afwisselend en schaduwrijk. Er zijn veel verschillende ondergronden en enkele toffe hindernissen. Onze kids vonden lopen over de hangbruggen ook wel cool. Op het einde van de route loop je door een rivier dus die voetjes zullen wel (bijna) proper zijn. Naast de wandeling is er ook een speelse expositie (insectenmuseum) over de kleine beestjes in onze natuur. Lees meer in dit verslag

Info Lieteberg Stalkerweg, 3690 Zutendaal

Vrolijke dieren op de boerderij van Ferme de la Planche (Gouvy)

In Gouvy wandel je via de boerderij, langs de dieren en door hun weides. En ja, verwacht je zeker aan enkele vriendelijke ontmoetingen met de boerderijbewoners. De schattige alpaca’s (hoge aaibaarheidsfactor!), ezeltjes en runderen maken deze route ook voor de allerkleinsten plezierig. De route is heel duidelijk aangegeven met de gele voetjes en daar waar het pad wat uitdagender is, kan je kiezen tussen groen (easy) of oranje (meer uitdaging). Op sommige plekken sta je tot aan de knieën in de modder of moet je de beek doorwaden. Lees meer in dit verslag!

Info Sentier des pieds nus Montleban 75 – 6674 Montleban (Gouvy)

Balanceer goed of verander in een moerasmonster (Oudenaarde)

Je kan kiezen om het blotevoetenpad (Bigfoot) te doen of wie echt wat uitdaging zoekt is het unieke moerasparcours ‘Pantanal’ in Oudenaarde wel iets om in ondergedompeld te worden. Liefst niet te diep. Maar vergist je niet! Op sommige plekken is het moeras heel zompig en zijn de uitdagingen pittig. Voor de echte avontuurzoeker komen de balansoefeningen met nattevoetengarantie! Lees meer in dit verslag!

Info Moerasparcours Pantanal, The Outsider Donkstraat 50, 9700 – Oudenaarde

Beleef de natuur tot in de puntjes van je tenen (Brunssum,NL)

De voetjes laten masseren door de natuur is hier niet het enige doel. Op dit blotevoetenpad zet men in op de totaalbeleving en sfeer. Je kan kiezen voor een korte of langere route over verschillende ondergronden. De ondergronden gaan van zacht verend mos, harde kiezels, denappels en natuurlijk modder! We vonden ook het middelpunt van het labyrint en staken de grote vijver over. Lees meer in dit verslag!

Info Blotevoetenpark (Ganzepool 9A 6443 WZ Brunssum, Nederland)

Op blote voeten door de hoeve Sinte Gitter van Boer Jos (Landen)

Mix een kinderboerderij met een blotevoetenpad en gooi er nog enkele coole boomstamhindernissen bij. Dat is kort samengevat wat het pad van boer Jos inhoudt. Terwijl jij door de modder ploetert, gaan de tractors op en af. Na de wandeling spoel je je voeten af in een eenvoudige bak. No-nonsense hier, gewoon boerderijplezier! Lees meer in dit verslag !

Info 0497 53 61 08 (Wingbergstraat, 3400 Landen)

Geef een reactie