Het pre-histo museum is een echt doe-museum en bestaat uit een groot buitengedeelte op 30 ha. Met je ticket heb je meteen toegang tot alle activiteiten gaande van de workshops vuur maken, kleien, boogschieten en dat allemaal covid-proof. Tip: Gratis toegang eerste zondag van de maand. (tickets online)

Elke familie vormt hier een “tribu” (stam) en moet de skills van de prehistorische krijgers onder de knie krijgen. Je kan eerst inspiratie opdoen in het museum of eerst aan de activiteiten deelnemen. Of eerst een activiteit buiten doen en dan wat gaan opwarmen in het museum, dat kan ook… Niet echt wat een oermens zou doen zeker? Als pre-historische krijger zou ik gelukkig wel in de juiste stam hebben gezeten. Ze vingen met hun pijlen tal van dieren en vuur maken met stenen bleek (g)een koud kunstje!

In de prehistorische nederzetting gaan de workshops door. Pluim voor de enthousiaste en behulpzame medewerkers!

Als kleine jachttrofeeën staan de beeldjes die de boys hebben gemaakt hier thuis te drogen.

Goed om te weten:

4 thoughts