Kan je een blotevoetenpad doen wanneer het buiten waait en de thermometer slechts 12 graden aangeeft? Ja natuurlijk! De enige vereiste: een goede dosis goesting: in vuile moddervoeten, in ontmoetingen met schattige alpacas, Gallowayrunderen en paardjes. Het boerderijleven beleven op blote voeten is een topactiviteit voor jong en oud.

De vriendelijke eigenaren van de Ferme de la Planche hebben een knap lang pad aangelegd met zeer veel typen ondergrond: kurk, schors, steentjes, zand, stro, gras, boomstammen enzovoort. Je wandelt een 3tal km via verschillende hoogte- en moeilijkheidsniveaus naar mooie panoramische uitzichten.

Het pad loopt door de weides van de boerderijdieren dus verwacht je zeker aan enkele vriendelijke ontmoetingen met de dieren.

De route is heel duidelijk aangegeven met de gele voetjes en daar waar het pad wat uitdagender is, kan je kiezen tussen groen (easy) of oranje (meer uitdaging). Op sommige plekken sta je tot aan de knieën in de modder of moet je de beek doorwaden.

Met de blote voeten in de rivier is gezond maar met de blote voeten in de modder is gewoon hi-la-risch!

De vuile voeten kan je op het einde van de route meermaals afspoelen.

Uiteraard kozen wij telkens de route met de meeste uitdaging, wat hadden jullie gedacht?!

En dan last but not least, Yas had dit ook al even op haar bucketlist gezet: een knuffel met een alpaca want die zien er zo schattig uit. Ze heeft wel een bereidwillig exemplaar gevonden om een selfie te nemen. Knuffelen is nog wel een stapje te ver maar de aaibaarheidsfactor is wel groot!

De alpacas hebben hun coronacoiffure nog !

Tip: Op het einde van de wandeling kan je nog even rusten op het terras van de boerderij en er is een speeltuin.

Goed om te weten:

2 thoughts