Je gaat vuil worden!” Dat zei de vriendelijke medewerker toen we het moerasparcours in trokken. Hij had gelijk. We waren de eerste hindernis nog niet allemaal over en Yas viel achteruit de modder in. Hi-la-risch! Die actiefoto hebben we niet want zij was net zelf foto’s aan het maken. De camera bleef droog, de rest iets minder.

Je waant je al gauw ergens in een tropische jungle. Niet voor niets koos men voor dit moerasparcours de naam Pantanal, een drasgebied in Zuid-Amerika. Zelfs voor krokodillen hangen er waarschuwingsbordjes ;-). Deze bijten gelukkig niet terwijl we balanceren over wiebelende bruggetjes, scheve planken, houten paaltjes, netten en tal van leuke hindernissen overwinnen.

Het is zoals een blotevoetenpad maar de grond is lava! Neen, moeras !

Goed om te weten:

 • Adres en parkeerplaats : Donkstraat 50, 9700 Oudenaarde
 • Kledij die mag vuil worden is natuurlijk aanbevolen
 • Duur activiteit ongeveer 1,5 h
 • De activiteit kan vanaf 9 jaar zonder begeleiding. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden wat de hindernissen betreft rood is moeilijk en blauw is makkelijker
 • Meer info op The Outsider Vlaamse Ardennen ook over de combi-tickets/kinderpakketten met andere activiteiten zoals bijvoorbeeld kajak, sup of klimmen. AANRADER!
 • Kluisjes: 1 euro wisselgeld meenemen
 • Het outdoorpark aan de Donkvijvers Oudenaarde heeft alle ingrediënten voor een avontuurlijke dag met het gezin of vrienden. Het 40 hectare grote recreatiepark uitgebaat door The Outsider, belooft niet één maar 7 hoogtepunten: de “Seven Summits”. We sommen ze kort op :
  • Het cablepark. Dwars over de vijver loopt een waterskikabelbaan. Kneeboarden, waterskiën of wakeboarden kan hier allemaal.
  • Het blotevoetenpad
  • Het moerasparcours Pantanal
  • Speleoparcours
  • Pedalo- of kajaktocht en nu dus nieuw SUP
  • Klimtoren Blue Diamond
  • Een escaperoom , laserbattle en nog meer.