“Of we zin hadden om eens langs te komen?” Euh ja , zeker?!

Van Robotland hadden we aanvankelijk nog niet gehoord maar dit themapark in de oude Douaneloods in Essen opende nog maar net de deuren. Toffe setting en de spitstechnologie is er spik-splinter-nieuw. Het doe-technologiepark werkt nu (omwille van corona) met tijdsloten. Je kan tijdens voor- of namiddag een slot van 3 uur reserveren maar wees op tijd! Er is zoveel te zien en beleven. Drie uur zijn zo voorbij, echt!

Na de veiligheidsvideo volgt een kleine test en wie alle vragen juist heeft mag aan de slag. Wie + 1m20 cm groot is, mag de machines zelfstandig bedienen (+90 cm onder begeleiding van een volwassene). Fun voor jong en oud dus maar de doelgroep lijkt ons kids van 8-14 jaar die na een dagje Robotland zeker de smaak van technologie zullen te pakken krijgen!

Er zijn een 60tal exhibits, allemaal met de focus op “zelf doen is leuker”. De outdooractiviteiten vonden onze boys écht de max. Je kan met een heftruck, minicart, Twizy en Segway rijden, minigravers besturen…

Een greep uit de indoor-activiteiten: met vliegsimulator proberen een nette landing uit te voeren, een containerschip vol laden, met de vacuümlift een betonblok tillen, robots besturen, papieren vliegtuigjes lanceren, visjes vangen met een robotarm, over de Grand Canyon fietsen in VR,… Al doende en spelenderwijs leer je hier snel bij en daar waar nodig helpen vriendelijke stewards een handje of leggen ze alles uit.

Een dikke 10! Zei Flinn na dit bezoek. Tiebe zag er ook al meteen een schooluitstap in. Wat denk je juf?

Goed om te weten:

One thought

Geef een reactie