Welkom aan boord van de Blokhutboot! In deze post brengen we verslag uit van een weekendje varen in de mooie streek van de Bommelerwaard (een van de 4 mogelijke opstaplocaties). Of wij een vaarbewijs hebben? Neen (nog) niet maar wie kapitein wil zijn op de Blokhutboot heeft geen vaarbewijs nodig want dit unieke bootje beweegt in alle rust voort.

Dankzij de goede instructies en de simpele bediening is het varen zeker snel onder de knie te krijgen. De kids hielpen mee uitkijken naar een toffe plek om aan te meren. Wat wij persoonlijk heel handig vonden was het gedetailleerd en mooi vormgegeven Blokhutbootmagazine dat je meekrijgt. Met behulp van de kaartjes en tips navigeerden we vlot naar toffe strandjes en natuurgebieden.

Het concept doet denken aan kamperen op het water, maar dan met een vleugje luxe. Op de blokhutboot vind je namelijk een uitgeruste keuken, een toilet, bedden, stoelen, een tafel en zelfs een verfrissende buitendouche.

De kids vonden de kajak en sup geweldig natuurlijk.

In de natuur telt het motto minder haast meer genieten. We speurden geduldig op het water naar bevers. We hebben er geen gezien maar (denken we toch) wel gehoord in de nacht. Oh en de ijsvogel was onze lens veel te snel af. De galloways bleven wel rustig zitten.

BBQ time!

en een vuurtje op het strand met marshmallows!

Dit kan tellen als staaltje uniek overnachten in de natuur, toch?

Goed om te weten:

  • Blokhutboot heeft 4 opstaplocaties (Bommelerwaard, Biesbosch, Gouden Ham, Linge)
  • vissen mag met een kleine vispas
  • alle info op blokhutboot.nl

One thought