Herfstvakantie! Een kleurenpalet met warme tinten geel, oranje, rood en wat najaarszon, daar hoopten we op! We boekten een tijd geleden een fijn airbnb-appartementje in Decin, als uitvalsbasis om zo een stukje Boheems paradijs te verkennen.

tiske Steny

Waar? We lieten de auto achter op de parking van Tisá en liepen links van de kerk richting grillige formaties Elbezandsteengebergte. Je kan een langere wandeling maken maar gezien de rit die we achter de rug hadden hielden we het op een een korte fotostop.

Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Waar? We parkeerden op het Startpunt (Parking Zahnsgund Bad Schandou in Ostrau) en liepen de panoramatour op en rond de Schrammsteine. Noem het gerust een pittige 5 sterrenwandeling. De route bracht ons door bossen en naar mooie uitzichtpunten en met een flinke dosis klim- en klauterwerk was deze dus perfect voor onze tieners.

Route: GPX coördinaten via Outdooractive , 11 km

DUIVELSE HOOFDEN

Waar? In het dorpje Zelizy kan je het hele jaar door Halloweensfeer beleven.

Wat? Twee vreemde demonen, vormen het op één na grootste rotsportret ter wereld! (Na Mount Rushmore)

Wat? In het bos achter Kamp Zelizy zijn nog andere enge figuren te spotten.
Waar? Volg het gele pad en google maps 😉

Praag

Om wat afwisseling in ons avontuur te brengen, maar vooral omdat onze tieners houden van de bruisende sfeer van een stad, trokken we twee dagen uit om Praag te verkennen. We staken de beroemde Karelsbrug over, herkenden locaties die bekend zijn uit de Mission Impossible-film en snuffelden rond in vintage winkels. In het drukke hart van historisch Praag, het Oude Stadsplein, merkte Tiebe zakenrollers op die probeerden toe te slaan bij een koppel toeristen.

Langs de Moldau

Panská skála

Wat? Rotsformatie van basalt. Mini Ijsland, niet?

Waar? E442, 471 14 Kamenický Šenov (parking)

Šaunštejn 

Wat? Kasteel Šaunštejn is een rotskasteel in de buurt van Vysoká Lípa 

Waar? korte wandeling vanaf deze parking 25861, 405 02 Jetřichovice-Děčín 2

Basteibrug

Wat? Dé bekendste attractie in Saksisch Zwitserland (Duitsland). Een 76,5 meter lange brug loopt door de rotsen. Vanaf de brug heb je een schitterend uitzicht en zijn er verschillende wandelmogelijkheden.

Waar? Doorrijden kan tot parkplatz Bastei (meest nabij gelegen). Zo’n 3 km voor de Basteibrug is er ook een grote parking vanwaar je een pendelbus kan nemen.

Schwedenlöcher

Wat? Spectaculair wandelpad langs ruige rotsen en over trappen, veel trappen. Pittige afdaling!

Waar? Vlakbij Bastei brug

Pravčická brána

Wat? De grootste zandstenen rotspoort van Europa. Enkele scenes uit The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe zijn hier opgenomen.

Waar? parkeren kan in Hřensko. Het rode pad (loopt langs de weg), na 1,5 km kom je aan een kruispunt. Daar sla je linksaf de bosweg in begint de klim van 2,5 km naar de brug.

Děčín

Onze uitvalsbasis (airbnb) kozen we het leuke Děčín. Voor deze Via Ferrata – Mario Level style hadden we helaas geen tijd meer.

Gewoon een show foto 😉 dus!

Dresden

Streeetart spotten in de wijk rond de Kunsthofpassage.

One thought

Geef een reactie