Is het oneerbiedig als ik zeg dat ik het Waasland vooral associeerde met het shoppingcentrum en de voetbalploeg Waasland-Beveren? Van die laatste weet ik niets en in een shoppingcentrum ben ik niet meer geweest sinds … twee jaar geleden in het bruisende Kuala Lumpur. Het contrast met de rust in het overstromingsgebied rond Kruibeke kan niet groter zijn.

We parkeerden de auto op de parking in de Kapelstraat en van daaruit was het de bordjes volgen met “Barbierbeekroute” om heel vlot 8.5 km te kronkelen door de polders.

Tiebe zag dat het goed het was. šŸ˜‰

Bij hoogtij moet het hier wel indrukwekkend zijn. Dan worden de sluizen opengezet en krijg je het watervaleffect echt goed te zien. Hoe hoger het peil bij hoogwater, hoe spectaculairder het zicht.

Klein detail. De inwateringssluis , zoals dit innovatief concept heet, bestaat uit een aantal metalen systemen (niet op de foto) die voorzien zijn van een soort smeer/vet. Jannes “was er echt niet aangekomen” maar had toch die smurrie op zijn jas. Best afblijven dus…!

Op de Barbierbeekroute kom je een Cosmogolem (Koen Van Mechelen) tegen. Daar hebben we geen foto van gemaakt, maar wel van deze leuke arcade iets verderop. (info over de locatie onder)

Goed om te weten