Hoe tieners overtuigen om te wandelen?

Tip 1 : Omdat je tieners niet zo gemakkelijk mee krijgt om ‘gewoon’ te gaan wandelen (saai!) moeten we zoeken naar avontuurlijkere tochten met onderweg iets meer dan een mooi uitzicht. Vlakbij de grens met Nederland en zowat op de grens tussen Vlaanderen en Wallonië ligt de Verloren Vallei. We vertelden ons jeugdig gezelschap dat ze moesten zoeken naar mergelgrotten. Deze grotten zijn niet toegankelijk maar niet erg, de zoektocht is al plezant op zich.

Tip 2: Neem een vriendje of vriendinnetje mee.

Tip 3 Eten en drinken? Snoep is altijd een succes.

Tip 4: Noem de wandeling een tocht en zorg dat er wat uitdagende stukken zijn. Een korte maar best pittige klim maakt het traject helemaal buggyonmogelijk. Enkele mountainbikers daarentegen rolden vlotjes de heuvel af.

Tip 5: Zorg voor afwisseling. Na deze wandeling van ongeveer 5 km deden we er nog een andere lus van 4km bij. We wandelden langs dit unieke geval, de toren van Eben-Ezer. Hiervoor volgden we vanaf de parking de groene markering (4km, gemakkelijk traject).

Goed om te weten:

  • wandeling Verloren Vallei info hier
  • wandeling toren Eben-Ezer info hier
    • startpunt Moulin du Broukay 4690 Bassenge
    • markering groene rechthoek 4, 4 km
    • zeker te doen met een buggy

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s