Dinant dat is de stad van Adolphe Sax en de citadel. We hebben de trappen niet beklommen maar genoten wel even van het uitzicht dat je vanaf de oever van de Maas hebt op de citadel.

Het was vandaag nog veel te fris , maar het moet leuk zijn om hier langs het kasteel van Walzin te varen met de kajak tijdens een afvaart van de Lesse.

Je kan de auto wel parkeren vlakbij. Vanaf de parking op het einde van de Rue du Barrae wandel je een kort stukje dat je vrij snel tot aan een brug brengt en van daar loopt een pad vanwaar je het kasteel ziet liggen. Maar echt dichtbij de oever gaan mag niet omdat het gebied privédomein is. Wij waren braaf en bleven achter de prikkeldraad staan. Dus wij maakten de foto vanuit de lucht met onze drone.

Oh ja, dat kasteel is zoals gezegd omgeven door een privé-domein. Heel even deed iemand het hek open om enkele geniepige wandelaars te vragen het terrein te verlaten. Zij waren over de prikkeldraad gekropen. De bewaker met zijn “jaren ’80 mobilette” reed hiervoor het terrein over. Hilarisch zicht was dat. Van die gelegenheid maakten we toen heel even gebruik en dat leverde deze foto met Tiebe op (rode jas)…

Goed om te weten

  • Citadel van Dinant: info
  • Kasteel van Walzin: info