We zijn al op tal van plekken in de wereld geweest en deze afgelopen “coronatijden” hebben we het hele land doorkruist maar Leuven is en blijft toch écht een mooie stad. In deze post verzamelen we de leukste streetart.

Op een (26/4/20) zonnige zondag fietsten we even naar Leuven. Aan de Abdij van ‘t Park net onder de spoorwegbrug tussen de Hovenierdreef en de Abdij zagen we deze mooie vogels ;-). Het werk is van Collin van der Sluijs – Super A. Zie ook onze post over streetart in Heerlen. De Nederlandse kunstenaars maakten er ook een indrukwekkende mural met vogels in de hoofdrol.

Deze grappige figuren van Luis Manuel Lambrechts vonden we in het Heuvelhofpark in Kessel-Lo. Voor wie zich afvraagt wat Flinn en Tiebe doen: zij vonden een zakje snoep dat nog in een jaszak zat. Klein gelukste! (17/2/21)

Toevallig gespot werk van DinDin in de R. Valvekensstraat in Kessel-Lo.

Ook in Kessel-Lo op de gevel van de school De Nova: De reis die leerling en leerkracht samen aangaan, symbolisch en geslaagd. Deze mural is van de hand van Simon Mannaerts en Lobster_robin .

Hier komen we wel regelmatig voorbij. Al wie op de ring aan de “Stella” aan de rode lichten staat te wachten, heeft deze wel al gezien.Bisser, Nils Westergard, Hans Geyens heten je welkom in Leuven.

Aan de Vaartkom kan je (2!) zwevende astronauten zien van Pieter Janssens.

Het vrolijk werk Daydreamer van het kunstenaarscollectief Treepack samen met artiest Toon van Ishoven fleurt de achteringang van de bib van Leuven op.

Knuffelbare ei en vogel van Bisser zagen we in de buurt van de ‘t Nieuw kwartier , Naamsevest om precies te zijn.

En nog eentje in ‘t mussenstraatje.

Goed om te weten:

One thought