We blijven speuren naar kleine gelukjes. Tiebe had het gevoel dat we “aan zee” waren. De Maas ontpopte zich er als de blauwe riviera of zoiets. We kwamen om wat uit te waaien maar we hadden ook een missie: op zoek naar bevers(of sporen). Eerst wandelden we het dorpje Kessenich uit.

We wandelden een rondje Kessenichplas om dan even de grens over te steken naar Nederland.

We hebben wel al eens beversporen aan een afgeknaagd stammetje gezien maar het is duidelijk dat er hier een kolonie zeer actieve bevers woont. Flinn vroeg zich af of dat wel allemaal goed is voor het milieu , die bevers ? … Jaja! Natuurlijk bosbeheer langs het water. Kleine boswachtertjes dus.

Goed om te weten :

  • Startpunt en parkeerplaats: Kerk Kessenich
  • Route rood 11 km ( we hebben deze route wat ingekort en zijn vertrokken vanuit Kessenich. Zie ook markering op de kaart, de beversporen zie je op het stukje Nederlands grondgebied . Ons lusje zal 6-7km geweest zijn )
  • Buggytoegankelijk? te modderig
  • Natuurgebied info

2 thoughts