Binnenkort brengt deze wandeling je naar een futuristisch ogende uitkijktoren. Wij zagen een glimp van, veelbelovend! Wie niet langer wil wachten op de inhuldiging van de uitkijktoren kan vanaf 10 oktober 2020 een toffe wandeling helemaal op maat van kids maken. Je kan de route volgen door “mini-stokkenmannetjes” te volgen. Ze wijzen de richting en brengen je heel gemakkelijk tot de grotere stokkenmannen. Wie de stokkenmannen écht wil leren kennen kan aan het bezoekerscentrum een boekje met een kortverhaal + opdrachtjes kopen en de bijhorende app gebruiken.

Goed kijken is de boodschap want zo’n stokkenman zit in de bomen, danst de sirtaki of ligt dromen te vangen. De picknickplek is een ontwerp van Will Beckers! We zijn fan van zijn kunstwerken die helemaal opgaan en deel uit maken van de natuur.

Misschien nuttig om weten: aan het einde van de wandeling ligt een grote speeltuin. Als die stappers niet te moe zijn kunnen ze dus nog wat ravotten daar. Wij vonden het een heel fijne wandeling: ideaal om de herfstkleuren en geuren op te snuiven, paddenstoelen te zoeken en de vallende blaadjes .. gewoon eens voor ons te houden. Zijn we een herfsttype? 😊

Goed om te weten :

  • Start- en parkeerplaats: Planetariumweg 18-19 Genk
  • Route: 4,5 km (volg de stokkenmannetjes met witte en blauwe aanduiding)
  • Info Toegangspoort Kattevennen
  • Vertelboekje, spelboekje en app zijn verkrijgbaar in het Bezoekersonthaal van Kattevennen (5€)
  • Buggyproof? Ja , toch redelijk … Het bos kan natuurlijk wel modderig zijn en een deeltje loopt over een plankenpad waar je een trapje op en af moet.

2 thoughts

Geef een reactie