De wandeling begint al spannend want om hier te parkeren moet je eerst door het water ( 10cm weliswaar) rijden.  Tijdens deze wandeling volg je de rivier dus het pad loopt over brugjes, houten planken, trappen en dat allemaal langs het rotsige landschap met veel watervalletjes en poeltjes. 

Picknick-tip. Na ongeveer 1 km is er een ruime picknickplek. De route is redelijk duidelijk aangegeven met een blauw kruis (10km) . Eens bij de brug “passerelle de la Centenaire” stonden we net als andere wandelaars te turen naar kaart (waar zijn we?) en de bordjes met het blauwe kruis die zowel naar links als naar rechts wezen. Er is geen bereik om nog snel even google te raadplegen. Om te vermijden dat je daar zoals ons staat te twijfelen: download* je best op voorhand de routebeschrijving. Anderzijds kan je ook gewoon dezelfde route terug stappen!

Goed om te weten :

  • Parkeerplek en vertrekpunt: Parkeerplaats bij “Pont de Belleheid”  Roquez 49, 4845 JALHAY.
  • De wandeling is érg populair dus wie weekend- en feestdagen kan vermijden, zal meer van de rust kunnen genieten en veel gemakkelijker parkeren ook …
  • Download* hier de routebeschrijving.