Waarom een kabouter op het etiket van de flesjes La Chouffe? Ik had het me nog nooit afgevraagd maar nu we de streek van de brouwerij hebben verkend, is het duidelijk. In deze sprookjesachtige omgeving passen feeën en kabouters perfect. En bevers (of otters??!) De knaagsporen zagen we onderweg toch duidelijk.  In dit seizoen was de wandeling werkelijk feeëriek te noemen: wandelen langs de kabbelende rivier, bloemetjes en vlinders, frisse groene mossen in het bos. 

Ook in in andere seizoenen zal deze avontuurlijke wandeling de moeite zijn. De route loopt eerst langs enkele vijvers maar wordt dan heel gevarieerd met stukken langs het water, door het bos, via rotsen. We volgden de wandeling met blauw/wit markering nr27. Deze is een lus van 6 km die verlengd kan worden met een extra stukje van 4 km dat uitzicht biedt op de vallei van Achouffe.

Dammen bouwen en knaagsporen aan de bomen.

Goed om te weten :

  • Startpunt en parkeergelegenheid: Achouffe 32, 6666 Houffalize (parkeren aan de brouwerij)
  • Download kaartje en handige wandelinfo hier (best op voorhand want geen gsm-bereik tijdens de wandeling!)
  • Afhankelijk van het seizoen kan het glad zijn en gezien de vele boomwortels en rotsen op de route zijn goede wandelschoenen een must.
  • De brouwerij is te bezoeken na reservatie. Er is ook een brasserie en een brouwerijshop voor de liefhebbers ;-).

 

p1005920
De wandeling start aan de brouwerij. Je kan moeilijk naast de kaboutermuts kijken. Volg van hieruit de blauw/witte rechthoek (27).