1 januari 2022. We maken geen nieuwe voornemens. Onze oude zijn nog goed genoeg. Samen gaan wandelen is daar eentje van. We vonden de inspiratie voor deze toffe route op de blog van de travellersfamily , de GPX-route kan je ook downloaden van hun site. Dit is een MUST! Lees hier stap-voor-stap hoe we de route hebben gewandeld.

Start: parkeer in de Rue de Sausson, Comblain-au-pont. Van daaruit wandel je de straat omhoog en neem je de eerste straat rechts (BORD ROCHERS NOIRES). Aan de splitsing staan twee groene markeringen en we volgden de groene markering naar rechts. De weg bracht ons in dit stenen beeldenparkje.

Daarna wandel je verder tot aan het uitzichtpunt bij deze kerk St-Martin. Je zou de ‘tartines’ of wel de twee platte rotsen nu al moeten zien. We doopten ze om naar pannekoeken.

De weg kronkelt naar beneden (je kan nog even de groene markering volgen) tot aan dit speelplekje. Iedereen kan een poging wagen om Excallibur uit de steen te trekken!

Op naar beneden en in het dorp volg je even de baan (links) tot aan de rivier. De Ourthe steek je over via de brug en dan wandel je een steil pad omhoog. Aan je linkerzijde loop je uiteindelijk via een weide. De GPX route stuurde ons via een geel draaipoortje door deze glooiende wei. Ideaal om eens met de slee terug te komen! Vandaag was het echter puffen in onze winterjassen. Wat een warme dag.

Via eenzelfde geel poortje verlaat je de glooiende wei en volg je weer een bospad. (rechts)

Om dan naar de platte rotsen ‘Tartines‘ en deze grot te geraken is een dosis durf wel nodig. Je moet wat klimmen en klauteren maar het is wel de moeite waard. Terugkeren doe je via dezelfde weg.

De weg loopt daarna verder door het bos naar beneden. Je komt uit aan het oude stationsgebouw van Comblain-au-Pont. Je wandelt de straat rechts verder uit. Aan de spoorweg steek je de straat links over richting rivier. Over de brug volg je links de baan. Maar let op je moet deze al snel oversteken en het bos intrekken. Er is een kleine trap en vrij snel zie je ook touwen die je naar deze grotten leiden. Opgelet bij regenweer kan het glad worden!

Wel leuk dat je op het einde neerkijkt op het punt waar je in het begin bent gestart!

Goed om te weten:

  • Route: 6km, avontuurlijk!
  • GPX-route kan je downloaden: hier
  • Startpunt en parkeerplek : Rue de Sauson , Comblain au Pont