Luxemburg is een klein landje maar een groot wandelparadijs! De Mullerthal Trail biedt meer dan 112 km wandelplezier. Van korte tot langere wandelroutes. Telkens andere highlights, zelfde wow-factor!

BERDORF B2: Avontuurlijke aanrader

Waar? Berdorf startpunt: 3, Beim Maartbesch L-6552 Berdorf. Wij parkeerden tegenover de brandweerkazerne maar je kan ook in de buurt van het toeristisch bureau (een beetje verderop) parkeren. Net rechts van de brandweerkazerne zie je een smal wandelpad dat naar beneden loopt. Het pad is niet moeilijk en voldoende gevarieerd. Met buggy lukt niet omwille van de trappen maar kids kunnen deze wandeling wel. Er zijn leuke picknickplekken onderweg. Even van het pad om een in het rotslabyrint of een uitkijkpunt te zien kan ook!

Leuke highlights op de route: stalen brug tussen de rotsen, smalle trapjes, imposante zandstenen formaties, diepe kloven

Route: duidelijke markering ‘B2’, 4,2 km

Info en Gpx-route: hier

Kasteel Beaufort: postkaartjes-waardig

Waar? 24 Rue du Château, 6310 Beaufort, Luxemburg

Info: We hebben het kasteel niet bezocht maar dat kan wel zie meer info hier

Gorge du loup: sprookjesachtige wolfskloof

Waar? Wij parkeerden in Op Troo, Echternach. Ter hoogte van een afvalcontainer. Even de straat naar beneden stappen en aan de linkerkant begint het pad.

Leuke highlights op de route: de spectaculaire kloof natuurlijk

Route: er zijn een aantal gemarkeerde wandelingen maar wij wij liepen een korte lus van 3 km met onze kids en neefjes van 6 en 4 jaar. (handig via gpx)

Rotsformaties bij HOLLHAY: Mutter gottes

Waar? Bij Berdorf

Leuke highlights: De Hohllay cave (door de mens uitgehouwen) , Mutter gottes (na de cave naar links wandelen richting Perekop)

Info : Je kan een stuk Mullerthal wandelen tot hier of kiezen om enkel de grotten bekijken. De plek is gemakkelijk te bereiken vanaf een nabijgelegen parking Hohllay. Meer info hier

Kalktuffbron: Appelblauwzeegroen in het bos

Waar ? Parking Holzsteg Kallektuffquelle, 500 m wandelen naar de bron

Info: hier