De regio Pays des Collines wordt door de toeristische dienst omschreven als het ‘Picardische Wallonië. Het glooiende landschap met kleine dorpjes heeft inderdaad wel wat weg van die Franse streek. De wandeling Sentier de l’étrange (5,4km) is een leuke lus om kennis te maken met die landschappen en onderweg te speuren naar de gekke creaturen die door kunstenaar Jacques Vandewattyne (1932-1999) zijn gemaakt.

Van bij het binnenrijden in het dorpje Ellezelles zagen we een heks op het dak. De elektriciteitscabine is helemaal mee in dat thema gestopt.

De wandeling start in het dorpje Ellezelles. Als je de gele bordjes met de heks volgt wandel je eerst het dorp uit. Daar staat de eerste blauwe gekke heks.

Daarna vervolg je het pad tot aan de picknickplek en net achter het bruggetje duiken die mythische koppen op uit de grond. Het deed ons wat denken aan een scène uit Indiana Jones.

Mirrador, vista of gewoon uitkijkpunt ( ook hier staan picknickbanken)

Zie het als een pokemonwandeling zonder smartphone.

Het lusje is een gemakkelijke wandeling om met kinderen te doen. Alhoewel… ‘Wat is er te zien?’ vroegen ze hier aan de bank. Eerlijk zei Flinn: ik vind de wandeling maar bwaa…

Onderweg babbelden ze dan maar wat verder over Pokemons. Dat zijn pas creaturen.

Goed om te weten:

  • Startpunt en parkeerplaats : 4 Place 7890 Ellezelles:
  • Route: 5 km (gele vierkante markering)
  • kaartje

4 thoughts