Vandaag werd mijn lieve wederhelft ook lid van de club van 40. Om er een onvergetelijke dag van te maken trokken we naar de streek van heerlijke aardbeien én van dit wel heel bijzondere fietsavontuur.

Deel 1: Hoe trap je op zo’n bike?
We hadden er al wel eens eentje gezien, zo’n Elliptigo. Het ziet er uit als kruising tussen een crosstrainer en een fiets. Die Lopifits waren helemaal nieuw voor ons maar met een elektrische aandrijving al wandelend de snelheid van een fiets realiseren klonk wel heel interessant. We kregen een deskundige uitleg van de enthousiaste Ellen en Raf van Velofun en hoewel het eerst toch wel even wennen was kregen we die stand-upbikes wel onder de knie.

Deel 2: Let’s bike and roll

‘Wat een gekke dingen!’, hoorden we onderweg. Ja, we hebben tijdens het eerste deel van onze ‘work-out/wandeling op wieltjes’ goed gelachen.

We fietsten in de Belgisch-Nederlandse grensstreek en er zijn tal van leuke stopplekken op de route.

Raf en Ellen hadden een route voor ons uitgestippeld waarbij we langs frisgroen grasland, kronkelende baantjes langs de Mark en verschillende picknickplekken reden. Dit terwijl het feestvarken en haar crew puike prestaties leverden op die sportmachine in open lucht. Ik moet wel eerlijkheidshalve bekennen dat de Lopifit helemaal op mijn maat is gemaakt: gewoon heel chill wandelen aan 4km per uur en toch vooruitgaan als een speer. In tegenstelling tot de kids heb ik dus niet gewisseld.

Zijn we ergens tegen gereden of van de fiets gevallen? Tweemaal neen. Zouden we deze uitstap aanraden: absoluut ja! Vanaf 10 jaar ( Flinn beheerste de Elliptigo wel goed) kan je mits enige behendigheid zo’n fiets controleren.

We hebben al vaak bakjes aardbeien in huis gehad met het label Hoogstraten. Wel nu kunnen we ook stellen dat we naar het mekka van de aardbei zijn geweest, sterker nog. Vanaf nu zullen we geen aardbei meer eten zonder aan die leuke dag terug te denken.

Meer of Meerle ? To go or to Elliptigo?

Deel 3: Picknicken!

Na onze fietstocht stond er nog een leuke verrassing op het menu. We werden al van bij de start warm onthaald in B&B Bergenhof. Gastvrouw Jet wees ons de weg naar een lekker stekkie in de tuin. Dat was zowel letterlijk als figuurlijk helemaal juist.

De picknick met heerlijke streekproducten werd voorzien door La Belle Belgique: Verse tapenades, salades met pasta, wraps, chocolademousse, een dessert met blauwe bessen, originele vruchtensappen en nog meer lekkers.. maakten onze innerlijke mens helemaal gelukkig.

De Velofunroute hebben we getest en goedkeurd !

Goed om te weten: