Tenzij je met een groep leerlingen op schooluitstap bent, kan je hier enkel op zondag terecht. Geen probleem, perfect uitje voor ons… op een zondag dus in “Parc d’avontures scientifiques” of korter, ‘Le pass’. (update: nu heet het SPARKOH!)

Het museum staat op een terrein van een voormalige steenkoolmijn. De terril, enkele gebouwen en de schachtblok zijn de stille getuigen van het industriële verleden. De architect die Le Pass vormgaf, moet aan de tunnels onder de grond hebben gedacht toen hij de lange tunnels ontwierp die je ook in het gebouw gebruikt. Beiden zijn trouwens best fotogeniek!

Le Pass is ingedeeld in 4 zones: ‘A/B/C/D’. In elk gebouw zijn er tentoonstellingen die erg interactief van insteek zijn. In de buitenzone mag je picknicken of spelen in de grote avonturentuin. Een greep uit de tentoonstellingen:

Energie en nieuwe dromen: Het lijkt wel of Jules Verne zelf aan de slag is geweest om de verschillende maquettes en experimenten te helpen ontwerpen. Je kan je spierkracht omzetten in licht, een teslabol uittesten, dansen op licht en nog veel meer.

Er is licht aan het einde maar ook midden in deze tunnel. (Pass’age van de avonturiers)

Mijn gezondheid, mijn lichaam: Flinn vond het leuk om zijn hartslag te horen en zijn lichaam te scannen, Tiebe probeerde ons bij de reflexen-test sneller af te zijn…En ja dat lukte hem natuurlijk.

Le Pass is een heel leuk science center met prikkelende opdrachten en creatieve uitdagingen voor kleine en grotere kids. Je brengt hier met een gezin gemakkelijk een hele dag door.

Goed om te weten