Deze wandeltip kregen we van mijn sportieve collega Mieke. ‘Jullie wandelen toch veel?’. Ja, dat klopt maar we wisten niet dat het zó pittig zou worden…

De wandeling is niet gemarkeerd. We kregen GPX coördinaten dus het was op sommige punten wel wat zoeken maar met de app Komoot vonden we de weg naar Marche-les-Dames en dat zelfs via een kort stukje van de route naar Compostella.

De wandeling begonnen we aan de kerk van Bonnine en het eerste deel was redelijk vlak. Dat deel van het traject loopt langs en door weilanden, bos(jes) en akkers. Vanaf de kloof door “de jungle” is het wel wat klimmen geblazen en de eerste touwen hielpen om af te dalen of de steilere stukken op te geraken.

‘De wandeling heeft moeilijkheidsgraad 4‘ had Flinn vernomen, ja dat voelden we daar al wel meteen. Zeker het stuk met een langere afdaling via een touw was pittig én heel grappig. Gelukkig was dat deel niet al te modderig. Al zou een ander modderige helling ook wel grappig blijken, later. Dat deeltje hebben we echter enkel op video 😉

Het letterlijke hoogtepunt van deze route: een mooi uitzicht op de Maasvallei!

Goed om te weten:

  • Adres en parkeerplaats: bij de kerk van Bonnine heb je parkeerplaats – Rue Arthur Mahaux 59, 5021 Namur.
  • De wandeling is ongeveer 12 km
  • De route downloaden kan (route for you ) hier of (Komoot) hier . Je kan zelf de route onderweg ook wat inkorten. Zorg voor goed opgeladen smartphone om de kaart in het oog te houden.

One thought