Dit museum is een echt klassieker en we zijn hier al enkele keren geweest. Toch blijft de hal met de machtige Iguanodons tot de verbeelding spreken. De grote T-rex Stan, Plateosaurus Ben, Allosaurus Arkhane laten ons in Jurassic World voelen.

Lees hier meer over de Galerij van de Dinosauriërs

Lees hier meer over de Levende Planeet

850 sublieme wezens poseren overdag stokstijf voor een foto maar je kan je ze toch al inbeelden in die film “Night at the museum”, niet? 🙂

Van de kern van de aarde tot de wereld van de bacteriën en micro-organismen in een knip.

Lees hier meer over de Galerij van de mens

Hier hadden we echt tijd te kort!  Kinect-spelletjes, de associatietest, de test over groepsdruk: verschillende boeiende en slimme interactieve installaties leren over het lichaam, hormonen, hoe een embryo ontwikkelt tot mens. Scans van het brein leren de werking van het geheugen kennen. De fluokleurige projecties van ons zenuwstelsel en onze bloedsomloop markeren hoe fascinerend ons lichaam toch in elkaar zit! Maar ook de diversiteit aan mensachtigen wordt visueel knap weergegeven door de modellen.

Goed om te weten :

  • Praktische informatie over tickets (online reserveren) en bereikbaarheid vind je hier
  • Adres : Vautierstraat 29, Brussel

2 thoughts