Wij parkeerden de wagen nabij het dorpje Longfaye , richting Ovifat. Het startpunt is in de bocht van de weg voorbij de brasserie Moulin du Bayehon en aan het informatiebord wandel je naar links. Je kan er in 1.5 km naar de waterval wandelen en dan eventueel terug. Wij volgden de rode rechthoek met symbool van een hert verder voor de volledige lus. Je wandelt dan een goede 12 km.

De wandeling biedt meer dan enkel de “hoogste natuurlijke waterval” van België. Dat klopt! Zeker het deel door de “Fagne de Setay”, een van de lage moerassen van het hoogplateau, vonden we erg de moeite waard.

Onderweg deed Flinn wat taalfilosofie. Waarom een ei niet koffie wordt genoemd of een kip een jaguar. Jannes en Tiebe fantaseerden over hun toekomstige jobs. Van het ene gespreksonderwerp rolden we in het andere… En dan ineens geen bordjes met dat rode hert meer te bespeuren. We moeten een markering gemist hebben en zijn dan maar het rode bordje met de wolf (andere route met zelfde vertrekpunt) beginnen volgen. Klein stresske bij onze kids want hun stappenteller had al een pak meer dan die 12 km geregistreerd en we waren ineens in twijfel over de locatie waar we de auto hadden geparkeerd… Uiteindelijk met de basic scoutingskills (het was een brug, .. water stroomt naar beneden..) vonden we oef toch dat startpunt terug!

Goed om te weten :

  • Startpunt en parkeergelegenheid: Route du Bayehon (Longfaye richting Ovifat)
  • Route naar de waterval: rode hert 12 km lus (enkel naar de waterval en terug 3km)
  • Kaartje en info : hier