De Gallowayrunderen grazen heel rustig in hun groene internationale oase. Dit natuurgebied van 600 hectare strekt zich namelijk uit over Nederlands en Belgisch grondgebied. Wie graag de beide landen aandoet op één wandeling kiest de tweelandenroute. Wij kozen de paarse route* (Hagevenpad) en deze geeft zeker een mooi indruk van de streek. Op de route heb je verschillende uitkijkpunten om vogels te observeren en je wandelt via een hangbrugje het riviertje de Dommel over.

Goed om te weten :

  • Startpunt en parkeergelegenheid: Hageven – De Plateaux & Turfven  bezoekerscentrum Tussenstraat 10 3910 Neerpelt
  • Wandelingen Natuurpunt Startpunt Bezoekerscentrum
    • geel 1,5 km (rolstoelvriendelijk)- paars Hagevenpad* 6,7 km ( kan met kinderwagen maar over de brug zal je dan wel even handig moeten zijn..) -blauw 9,7 km – rood 9,1 km- oranje 5,3 – groen 3km
  • Download kaartje hier
p1007011
Keuze genoeg!