In onze “outdoor classroom” deden we weer aan natuurexploratie. We zagen een reiger, een hagedis, tal van libellen. De kudde heideschapen hebben we niet gezien. Naast fauna en flora nog wat geschiedenis daarbij: op de wandeling kom je de mysterieuze holstenen tegen, die al in de prehistorie gebruikt werden om de bijlen te polijsten.

Er lopen verschillende wandelroutes die goed aangegeven zijn met een kleurmarkering. Wij parkeerden aan startplaats 2 en kozen de blauwe* en de paarse* route die we via de verbindingsweg gemakkelijk aan elkaar konden schakelen. Heel mooi natuurgebied en in de zomermaanden met de paarse heide in bloei zeker ook de moeite!

Goed om te weten :

 • Parking en startplaats: Startplaatsen: Hengelhoefseweg 9 (parking 1)  en Donderslagseweg (parking2) Zonhoven
 • Info: Zonhoven
 • Wandelingen: (tussen de routes blauw/groen en geel/paars loopt een verbindingsweg van 600m met “X” markering)
  • vertrek aan parking 1:
   • 3.7 km blauw
   • 4.3 km groen
  • vertrek aan parking 2:
   • 5.8 km geel
   • 1.8 km paars (rolstoelgebruikers)

 

 

Geef een reactie