De Zwarte Beek is roest-bruin gekleurd en  de groene kikker wou eens lief lachen naar de camera. In de zomer staat de heide paars. Wij volgden vandaag de rode* route. Deze loopt deels door een militair terrein  “Kamp van Beverlo” (dus enkel toegankelijk in het weekend/feestdagen). Tiebe vond dat wel spannend: “een beetje zoals “Kamp Waes hier dan ? ” 😉

Goed om te weten :

 • Parking en startplaats: Bezoekerscentrum De Watersnip Grauwe Steenstraat 7 3580 Beringen
 • De rode wandeling (plankenpad) is enkel in het weekend toegankelijk ( je loopt door militair domein)
 • Kaartje en info: Natuurpunt
 • Wandelingen: (plankenpad is in goede staat dus ook met buggy te doen)
  • prikkelpad 2.6 km (rolstoelpad)
  • blauw: 3.5 km
  • groen: 2.6 km
  • oranje: 3.5 km
  • geel: 6.8 km
  • rood*: 7.1 km (weekend enkel)
  • boeboekspad 1.8 km In het bezoekerscentrum kan je een Boeboeksrugzakje ontlenen met opdrachten en raadseltjes die je in het natuurgebied moet uitvoeren en oplossen.  Boeboekstas uit te lenen van 1 mei tot 30 september – Elke dag van 13u tot 16u – niet op maandag.
 • Ook interessant om te weten: Vanuit het recratiegebied ‘t Fonteintje (met plonsvijver, speeltuin en nog meer ..) kijk je letterlijk uit over het natuurgebied. Dan moet je wel eerst de uitkijktoren op. Meer info op deze website: Toerisme Beringen
img_5178-1
goede markeringen hier!