We hebben lang op de lente moeten wachten maar hier is ze dan. Verstopt in Slovenië! Het land van de winnaar van de laatste Ronde van Vlaanderen. Zijn naam ben ik intussen al weer vergeten maar klinkt wat als de plekken die we onderweg tegenkomen. Het Sloveens is een lastige taal maar van de natuur genieten is hier echt niet moeilijk.

Waar? Zelenci Nature reserve

Kort wandelpaadje tot aan dit idyllisch meertje.

Waar? Lake Jasna

Panoramische stop voor picknick en wat stenen kaatsen.

Waar? Slap Pericnik

We wandelden van de parkeerplek in Mojstrana naar de waterval. Deze is echt een K3-hit waard.

Het voordeel van Google Maps de kortste route laten kiezen heeft ons al eens in een benarde positie gebracht maar deze keer stuurde Google ons over deze prachtige bergpas. Goede keuze!

Waar? Vrisic Pass

Waar? Tolmin Kloof

Van het hoogste punt in het Triglav Nationaal Park naar het diepste punt. De Tolmin kloof is gevormd door de Tolminka-rivier. Helder blauw water vormt de rode draad in deze reis.

Waar? Ergens onderweg zien we de kristalheldere Soca rivier majestueus door het landschap lopen. (later gelezen) Een scène uit de film Chronicles of Narnia is hier opgenomen.

Waar? Soca river viewpoint

Waar? Sunikov vodni gaj

Wandelen in een waterbos. Lus van 3km.

Waar? Slap Virje

Omdat we helemaal alleen op de parking waren dachten we dat het niet nodig zou zijn om de parkeermeter te gebruiken. Slap plan want het leverde ons een Sloveense boete op Verdjekke. Gelukkig was de waterval dat bedrag waard 🙂

Waar? Lago del Predil

We waren van plan om naar bergtop Mangart te rijden. De weg bleek versperd, daarom zochten we een alternatief. Vlak over de grens stopten we aan dit Italiaans bergmeer. Hier zijn ook mooie bergen.

Waar? Wandelen langs de Great Soca gorge. Althans dat was het plan maar we zijn blijven plakken op het picknick punt. Vanaf de parking 1 km op en 1 km af gelopen. Chilldagje dus.

Waar? Slap Kozjak

We waren hier gisteren vlakbij voor een wandeling naar de Boka waterval. Die stond echter kurkdroog. We kozen om de Slap Kozjak dan ook maar over te slaan maar vandaag gingen we toch maar een kijkje nemen.

Waar? Martuljek Lower Waterfall

Waar? Pokljuka Gorge

Nele , Nico, Jorre en Lenn komen ons vergezellen!

Waar? Lubljana, stad van draken!

In Lubljana trokken de boys op speurtocht in de vintage shop en vonden ze een paar toffe nineties vestjes.

Waar? Metelkova, Lubljana

Waar? Predjamaburcht

Waar? Landschapspark Rakov Skocjan

Waar? Bled, viewpoint Ojstrica

Waar? Bergtop Velika Planina

Pittige klim naar de top tot het Milka landschap!

Paars bloementapijt.

Waar? Piran

Waar? Mostnica Gorge

Waar? Vintgar Gorge

2 thoughts

Geef een reactie