Een goed half jaar geleden zijn we erin geslaagd de kids in te schrijven voor een Kazou-kamp. Drie verschillende kampen in dezelfde periode! Wie de inschrijvingsprocedure kent, weet dat dit een echte prestatie is. We belonen onszelf met een mini tripje ‘Schwarzwald’. Een regio die ik vroeger enkel met de favoriete serie van mijn opa associeerde. Zijn de wandelingen de moeite? Dat lees je hier.

GERTELBACH WASSERFÄLLE: 300 hoogtemeters langs de waterval

Wat? Klimwandeling van 2.8 km tot aan het uitkijkpunt.

Waar? Parkingplek in de gemeente Bühlertal (Gertelbachstraße 2A, 77830 Bühlertal)

Goed om te weten: gevarieerde wandeling over brugjes, rotspartijen en met een spectaculair uitkijkpunt over het Rijndal en de Vogezen.

Drei Schluchten tour: drie kloven wandeling

Wat ? Afwisselende tocht van 9.6 km door het natuurgebied “Wutachschlucht”.

Waar? Startplek en parking Parkplatz Drei Schluchten Schluchtweg 10, 79843 Löffingen

Goed om te weten: Bij de ruime parkeerplaats en startplek is een openbaar toilet en halverwege de wandeling kan je een stop inlassen bij herberg Burgmühle. De bewegwijzering is duidelijk. Je volgt een donkerblauw logo met rode bollen (3 schluchtenpfad). De markering geeft ook weer waar je de route kan inkorten. Schoenen met goede grip zijn een must.

RUNDWANDERWEG BOLL n°5 : bijzondere sluierwaterval en kloven

Wat? Gevarieerde tocht van 10 km door de Wutachkloof en Lotenbachkloof. Onderweg ga je langs de bijzondere Dietfurter waterval. Alsof het mos een gordijn is en het water er langs loopt. Op het einde van de route (tegenwijzerin) loop je door open landschap en geniet je van een mooi panorama.

Waar? Startpunt Wanderparkplatz Boll. Wutachstraße 21, 79848 Bonndorf im Schwarzwald Volg markering 5. (Boll – Schattenmühle – Lotenbachklamm – Tiefental – Boll.)

Geißenpfad Menzenschwand: altijd uitzicht op de vallei

Wat? Een route van 10 km leidt zoals de naam doet vermoeden langs weides van geiten (en koeien) in het hoogdal.

Waar? Startplaats (betaald parkeren) Wandelparkeerplaats Menzenschwand, Hinterdorfstraße 57, 79837 St. Blasien

Zauberwaldpfad Bernau: magisch bos en hoogveen

Wat? Een idyllische 2,5 kilometer langs kronkelende paadjes, frisgroene mossen en varens in Taubenmoos gebied bij Bernau, deelgemeente van Oberlehen. Een knap natuurbelevingspad waarbij (niet alleen) kids kunnen klimmen in bomen of dieren spotten in het bos.  

Waar? Bij het paviljoen na de wandelparkeerplaats bij het Loipenhaus (betaald parkeren). Oberlehen 2, 79872 Bernau im Schwarzwald

Goed om weten. Infobrochure hier

Ravenna Kloof: van de koekoeksklok naar de waterval

Wat? Wij liepen de korte route van 1.5 km van de Ravenna brug tot de Ravenna waterval.

Waar? Start vlakbij grote Koekoeksklok (Hotel Hofgut Sternen). Parkeerplek Höllsteig 16, 79874 Breitnau

Hasenhorn Rodelbahn Todtnau: Pijlsnel plezier

Wat? Met de stoeltjeslift ga je eerst de berg op. Wie wil kan daar een eindje wandelen om te genieten van het uitzicht. Je kan ook meteen kiezen voor een dolle rit van 3 km naar beneden. Aanrader!

Waar? Lindenstraße 9, 79674 Todtnau

Goed om weten: Kids rijden mee vanaf 3 jaar en een hoogte van 95 cm. Vanaf 8 jaar en een lengte van 1.40m mogen ze alleen aan het stuur.

Geef een reactie