Boswachterspad 6 km, blauwe markering

We zijn al enkele daagjes aan het genieten van de lentezon in het mooie Zeeland. Vandaag trokken we naar het stadje Veere. De rijke geschiedenis en enkele bezienswaardigheden als de molen ‘de Koe’, de Schotse huizen aan de kaai en de Stenen Beer (een oud bastion uit de tijd van Napoleon) lijken ons wel wat. We parkeerden de auto eerst aan het Veerse Gat voor een wandeling over het boswachterspad, dwars door de Veerse natuur. Wie de 6 km kronkelen langs en over het water heeft uitgestippeld, is zeker de nodige spelelementen voor kids niet vergeten. De wiebelbrug, de hangbrug en grote stoel worden zowel door onze boys als onze neefjes en nichtje getest en goedgekeurd. Door de volwassenen ook! Wie de wandeling wil uitbreiden met een stukje laarzenpad kan dat. Wij hebben eerlijk gezegd wel een klein stukje ingekort want we hadden nog een tweede tripje voor de boeg.

Goed om te weten

Over de eeuwenoude stadswallen langs beer en koe

Na de natuurwandeling is een bezoekje aan het pittoreske Stadje Veere echt een must. Zeker omdat het zijn naam als een van de mooiste stadjes van Zeeland niet gestolen heeft. Je kan via knooppunten lopen en wij pikten in op nummer 76 om met het trekvlot (Kreekweg) over te steken. Vandaar wandelden we een stukje over de groene stadwallen van waar je een weids uitzicht hebt op de omgeving.

We zijn een beetje op goed gevoel verder gestapt via de houten zitbanken de hekken met woordje geschiedenis. Zo kwamen we aan het tweede trekvlot bij de Stenen Beer uit.

Wandel door de overdekte doorgang en door de schietgaten zie je de Koe, de mooie statige molen die het het landschap helemaal postcard-perfect maakt.

De Stenen Beer is een verbindingsweg tussen de zeedijk en de bolwerken van Veere, een stevige verdediging tegen de toenmalige vijand.

Er is nog veel te ontdekken in Veere maar voor ons jonge gezelschap lonkt de zee. Een volgend keertje verkennen we de stad verder.

Goed om te weten:

  • Kaartje wandelen over Veerse stadswallen: hier
  • Parkeren in Veere: info