We lazen op de blog van Yvonne van der Laan (aanrader!) dat de stad Heerlen een interessante plek is voor de liefhebbers van streetart. Er is inderdaad zoveel leuks te ontdekken op diverse plekken in en rond de stad. De app streetart cities is heel handig en gebruiken we doorgaans om gemakkelijk te navigeren of werken te zoeken maar deze keer volgden in grote lijnen de route van Yvonne en die was handig en goed verduidelijkt!

We herkenden de mural van Bué terwijl we de stad inreden. De typische vrolijke figuurtjes brengen kleur op het plaatselijke schoolgebouw. We parkeerden de auto aan de rand van de stad en wandelden heel gemakkelijk van het ene leuke werk naar het andere. Het werk Koolpiet – forward in time” van Super A en Collin van der Sluis  is een verwijzing naar de “koelpieten”, de mijnwerkers. In 1899 opende in Heerlen de eerste mijn waar op grote schaal steenkool werd gewonnen. Een kanariepietje in de koolmijn dat van zijn sus ging was natuurlijk geen goed teken. Knap werk ( zie ook onze andere blogpost met andere vogels ook van dezelfde handen, prachtig !).

Goed om te weten :