Voor Oost-Vlamingen is Ronse wellicht bekender, maar voor ons klonk het als een slaperig stadje ergens in de Vlaamse Ardennen. De streek is echter wel bekend bij wielerliefhebbers vanwege de Ronde van Vlaanderen. Toen Natasia van @Vintagehuisjes ons uitnodigde om de streek te verkennen en ‘logeren als toen‘, vonden we dat een leuk idee! Jo en Natasia bieden kleine geluksmomentjes aan, zoals deze meet-and-greet met pony’s op hun boerderij.

Een groot succes, zelfs voor onze tieners.

Vlakbij Ronse vind je het Muziekbos, een betoverende plek met onder andere de Geuzentoren die recht uit een sprookje lijkt te komen. In het voorjaar kleurt het bos blauw van de duizenden boshyacinten. De natuur is zonder twijfel de grootste componist van allemaal. De naam Muziekbos verwijst echter naar ‘Muz’ wat moeras betekent in het Keltisch.

šŸ„¾Via wandelknooppunten kan je zelf een lusje samenstellen. Wij lieten ons inspireren doorĀ @day_trips_with_kidsĀ en volgden haar voorstel van knooppunten 36-35-91-59-58-35-36 (3,7km) Althans dat was het plan maar we hebben een klein beetje ingekort šŸ™Š. De Vlaamse Ardennen hebben hun naam niet gestolen!

šŸ“ŒParkeren: Kerk La Salettestraat Maarkedal. Daarna is het nog een kleine kilometer naar knooppunt 36.

Speelzone bij knooppunt 36
De Geuzentoren bij knooppunt 58

We logeerden in het centrum van Ronse in Bel-etage 24. Dit huis met retro-interieur en ‘vintage-zoo’ (originele speelhoek voor de kleinsten) is te reserveren via vintagehuisjes.be.

Stap in een “tele-tijdmachine” en waan je in een andere tijd! Dit huisje is een aanrader voor iedereen die houdt van historische architectuur en een gezellige, warme sfeer. Hier kun je perfect onthaasten, tot rust komen en genieten van de kleine dingen en elkaars gezelschap.

Voor de jongsten is de benedenverdieping van de bel-etage omgetoverd tot een vintage-zoo met speelgoed, knuffels en twee permanente bewoners, namelijk de hamsters ‘Tom & Jerry’.

Geef een reactie