KHERZOGLIGE KUGELBAHN STETTEN: 5-sterren outdoorknikkerbaan

Wat? Pluim aan de creativo’s voor het ontwerpen van 25 banen met verschillende speelse concepten in het thema van wijnproductie. Het balletje moet je bijvoorbeeld in een wijnton schieten of dwars door flesjes navigeren. Het traject van 800m verveelt niet en loopt voor een groot deel door het bos.

Waar? We parkeerden in het dorp (Esslinger Str. 22, 71394 Kernen im Remstal) en wandelden (steil) richting startpunt. Wie nog niet uitgeput wil zijn bij begin rijdt best naar het adres dat google maps aangeeft.

Goed om weten: Met een muntstuk van 0.5 euro kan je een kleurrijk houten balletje uit de automaat halen. Must! Picknickbanken vind je zowel op het einde van de knikkerbaan als bij de start.

MERCEDES-BENZ MUSEUM : feest voor de autofanaten

Wat? 16,500 m² geschiedenis van Mercedes en de auto-industrie in een futuristisch kader. Het gebouw is opgebouwd uit verschillende cirkels die verleden, heden en de toekomst van het merk verduidelijken. Net zoals bij het Guggenheim museum loop je de collecties door van boven naar beneden.

Waar? Mercedesstraße 100, 70372 Stuttgart

Goed om weten: Met het ticket van dit museum krijg je korting in het Porsche museum (en omgekeerd). Als je de keuze moet maken tussen Porsche of Mercedes museum zouden we het Mercedes museum zeker aanraden.

PORSCHE MUSEUM : legendarische exclusieve sportwagens van dichtbij

Wat? Kleiner dan het Mercedes museum maar elke liefhebber zal hier naar hartenlust de ene na de andere glimmende Porsche kunnen fotograferen of zelf eens achter het stuur kruipen (simulatie).

Waar? Porscheplatz 1, 70435 Stuttgart

Goed om weten: Met het ticket van dit museum krijg je korting in het Mercedes museum (en omgekeerd). Als je de keuze moet maken tussen Porsche of Mercedes museum zouden we het Mercedes museum zeker aanraden.