‘Ga je naar een stad (Berlijn of zo) of de natuur in?’, vroeg een collega van Yas toen ze vertelde dat we naar Duitsland trokken. Deze streek heeft misschien niet zo’n hip imago. We kunnen ons levendig volle cruisebootjes inbeelden die met actieve senioren op en af de Moezel varen in de zomer.

Maar de beroemde wijngaarden op de steilste hellingen (tot wel 60 graden) vormen een knap lappendeken , een klassieker die je moet gezien hebben. Lees hier onze tips voor een bezoek aan de Moezel:

Hangbrug Geierlay: Spectaculair hoogtepunt

Wat? Een voetgangersbrug van 360 m, 100 meter boven het Mörsdorfer Bachtal.

Waar? Je kan de brug oversteken vanuit Mörsdorf (bezoekerscentrum) of vanuit Sosberg (rustiger). Er zijn verschillende parkeermogelijkheden zie info hier. Vanaf de parking aan het bezoekscentrum in Mörsdof is het nog een kleine 2 km wandelen.

Goed om weten: Behalve de brug op en af te lopen kan je de Geierlayschleife terug nemen. Dit is een wandeling van 6.4 km die je ook onder de brug brengt.

Kugelbahn Zilshausen: Knikkerbaan XXL zorgt voor wandelpret

Wat? 400 m pret met eenvoudigweg volgen van een houten balletje dat je door diverse hindernissen moet loodsen

Waar? Ortsgemeinde, 56288 Zilshausen

Goed om weten:

Met een muntstuk van 1 euro kan je een houten balletje uit de automaat halen. Must!

Picknickbanken vind je zowel op het einde van de knikkerbaan als bij de start. Er zijn ook wandelmogelijkheden: Dünnbach wandelpad (5 of 10 km) maar daar zijn we eigenlijk niet aan toe gekomen.

Calmont Klettersteig: Stoere wandeling over de steilste wijnberg

Wat? Avontuurlijke wandeling van 3 km met best wat hoogtemeters. De klim gaat via laddertjes, trappen, staalkabels en ijzeren beugels. Onderweg heb je uiteraard een prachtig uitzicht op de Moezel en de omgeving.

Waar? Wij liepen de route van Eller naar Bremm en wandelden dan terug via het fiets/voetpad vlak langs de Moezel. We parkeerden hier: Moselweinstraße 87, 56814 Ediger-Eller.

Goed om weten: Deze hike doe je best niet op een regenachtige dag (glad!)

burg Eltz: Sprookjeskasteel on the rocks

Wat? Door bos omgeven 12e-eeuws kasteel met torens, een schatkamer en een ridderzaal.

Waar? 56294 Wierschem

Goed om weten: Vanaf de betalende parking wandel je in 15 minuutjes naar het kasteel. Meer info hier