Het ei + getij= Tij. Dat is de naam van deze meest fotogenieke en bijzondere vogelkijkhut. Je kan Tij gemakkelijk vinden in natuurgebied Scheelhoek. Het wandelpad vanaf de parking is een 500 tal meter. Je wandelt over enkele vlonderpaadjes, dwars door het riet. Dat riet vormt trouwens ook de dakbedekking van Tij.

In het reuzenei staat een gratis telescoop om iedereen de kans te geven om vogels scherp en in detail te bekijken. Maar zelfs al zijn de vogels gaan vliegen, dan nog is het interieur van het reuzenei nog de moeite!

Om de vogels niet te storen moeten bezoekers eerst door een korte tunnel. Vergeet zeker niet om een kijkje door de gaatjes te nemen. Daar zie je de volledige vorm van het observatorium en een wand voor zwaluwen.

Goed om te weten

Adres: Parkeerplaats Marinahaven, Deltahaven 61 Stellendam 3251