De tocht van Falaën naar Maredsous liep op wieltjes. Zo’n spoorfiets of railbike kan je best vergelijken met een grote go-cart. De kids hebben dapper getrapt en wij konden ons gemakkelijk in het zeteltje laten vervoeren en af en toe uitstappen voor een fotostop. Is 6 km zwaar? Wel nee, dat viel goed mee. De weg naar Maredsous was een klein beetje bergop en dat wil ook zeggen dat de terugweg wel heel vlot ging.

Omdat er maar één spoor loopt tussen het vertrek- en aankomstpunt, keert men de railbikes om op een draaiplateau voor de retour. Vertrekuren vanuit Falaën op de oneven uren (zie ook info onder).

Vanuit Warnant kan je ook met de railbikes via de ruïnes van Montaigle fietsen tot in Falaën of voor de dappere trappers tot in Maredsous. Het traject vanuit Warnant is volgens de kenners trouwens het mooiste stuk. De beide vertrekpunten zijn gemakkelijk met de auto bereikbaar.

Goed om te weten:

Alle info over de railbikes van de Molignée: hier

Railbikes voor 4 personen (kinderen onder 6 jaar mogen gewoon mee op de schoot)

  • Vertrek spoorfietsen Falaën : Rue de la gare 82, 0nhaye (11-13-15-17u*) 6km
  • Vertrekpunt spoorfietsen Warnant : Anhee (10-12-14-16u*) 8km
  • Route van 6 en 8 combi: 14km

Kasteel Montaigle

  • Wandeling burcht en vallei 9 km rode rechthoekige markering : kaartje
  • info kasteel