Enkele jaren geleden toen corona het leven nog niet in de war stuurde en we door the States cruisden, zagen dit al eens. SUP, het uit Hawaï overgewaaide stand-up paddling of rechtstaand peddelen. Het leek ons toen zo cool maar we moeten helemaal niet naar Lake Tahoe. Hier in het recreatiedomein Donk in Oudenaarde kan je dat ook doen. En geloof ons: het is geweldig leuk!

Wat is het ? What’s sup

SUP staat voor Stand-Up Paddling en kan je het best omschrijven als een combinatie tussen surfen en kanoën. Tijdens het suppen sta je rechtop op een soort surfplank en gebruik je een lange peddel om vooruit te komen. Beginnen op de knieën om je evenwicht wat te zoeken is aanbevolen.

Is het moeilijk? Keep calm, paddle on and sup sup sup

Het was voor ons 5 een nieuwe ervaring en toch waren we er snel mee weg. De kans bestaat natuurlijk dat je zoals Jannes wel eens in het water plonst. Balans zoeken dus en peddelen maar.

Kan je nog iets anders doen op de Donk? Ma Tu Vu

Cruisen op het water kan ook met de kajak of (en neen noem het niet zomaar) een pedalo. Je kiest je blitse bolide en er is voor ieder wel wat wils : een stoere brandweerauto of deze fancy Hello Kitty !

Goed om te weten:

 • Adres en parkeerplaats: Donkstraat 50,9700 Oudenaarde
 • Reserveren van SUP , pedalo of kajak kan hier. Wij raden deze activiteit aan in combi met bijvoorbeeld het moerasparcours. Lees ons verslag hier
 • Het outdoorpark aan de Donkvijvers Oudenaarde heeft alle ingrediënten voor een avontuurlijke dag met het gezin of vrienden. Het 40 hectare grote recreatiepark uitgebaat door The Outsider, belooft niet één maar 7 hoogtepunten: de “Seven Summits”. We sommen ze kort op :
  • Het cablepark. Dwars over de vijver loopt een waterskikabelbaan. Kneeboarden, waterskiën of wakeboarden kan hier allemaal.
  • Het blotevoetenpad
  • Het moerasparcours Pantanal
  • Speleoparcours
  • Pedalo- of kajaktocht en nu dus nieuw SUP
  • Klimtoren Blue Diamond
  • Een escaperoom , laserbattle en nog meer.