Het kasteel op de wandelroute (6km) is letterlijk een toppertje. Het is de hoogst gelegen burcht in België. Deze burcht Reinhardstein ligt midden in de bossen, in de vallei van de Warche en is de filmset geweest in enkele afleveringen van de serie Huis Anubis en de film Anubis en Het Pad der 7 Zonden. Het pad dat je aflegt om tot aan de burcht te geraken is niet zo slecht als de titel van die laatste film doet vermoeden. Het is vooral smal en steil, je kan je zo voorstellen hoe men hier in de Middeleeuwen op een muilezeltje voorbij sjokte.

We parkeerden onze ezel aan de stuwdam van Robertville. Momenteel zijn er werken en kan je de stuwdam niet over wandelen maar je kan de route mits een kleine aanpassing wel volgen. Vanaf de Parking de barrage starten verschillende wandelroutes (zie infobord). Je daalt eerst een pad van ongeveer 800 meter af naar beneden. Het kasteel zie je vrij snel opduiken en met wat geluk hoor je de Middeleeuwse muziek want je kan het kasteel bezoeken in weekends en op feestdagen.

Er staan bordjes die duidelijk de weg aangeven naar “De Cascade” en “De neus van Napoleon”, de andere hoogtepunten die in dit gebied zeker de moeite zijn.

Als ze ons op een volgende quiz vragen wat de hoogste waterval van België is? Cascade Reinhardstein , 60 meter! (ik dacht dat het de watervallen van Coo waren) Goed opletten op de gladde stenen en steile hellingen wel…

De wandeling is echt een aanrader, met of zonder de neus. Hoe zat dat weer met de neus van Napoleon? Of was dat zijn maag? Zijn hand? We zullen het nog eens aan opa moeten vragen!

Dit is de neus van Napoleon trouwens: een rots die 100 meter boven de Warche uitsteekt. Vooral het schitterende panorama dat je wat verderop over de vallei krijgt, in combinatie met de ander hoogtepunten, maken dat deze wandeling het label ‘plezierwandeling’ dubbel en dik verdient.

Goed om te weten:

2 thoughts