Grote gouden opblaasletters verwijzend naar die nieuwe voordeur, decoreerden mijn ontbijttafel vandaag. De leden van mijn feestcomité hebben al een hele week kleine en grote verrassingen bedacht. Het is maar een getal natuurlijk, en toch voelt het nu wel wat specialer. Hebben ze me al ooit zo in de watjes gelegd? 40 worden was nog nooit zo plezant!

Over de wandeling nu: Le Hérou wat is dat juist? Een uil? Neen, dat is un hibou. We moesten het ook even opzoeken:

Le Hérou is een smal en langwerpig schiereiland dat wordt omringd door de rivier de Ourthe. Over het midden van dit schiereiland loopt een 1000 meter lange rotspartij, of crête. Hier op deze foto zitten we dus pal op die rots met zicht op de meanders van de rivier.

Er zijn verschillende leuke wandelingen in dit mooie stuk natuur, de wandelingen vertrekken allemaal aan het verlaten hotel Le Belvedere. Een korte route* brengt je via een steil stuk en kabels tot aan de oever van de Ourthe. Tiebe klom een klein stukje omhoog voor een foto. Wij kozen echter voor de langere route van 12 km maar zowat alle stappentellers klokten af op minstens 3 km extra en we zijn (denken we toch) nergens fout gelopen.

Tijdens deze wandeling wandelden we langs de oevers van de Ourthe en bij een specifieke passage was het best spannend, want je moest er letterlijk over de rots klimmen naar de andere kant van de oever. In de zomer kan je met kajak voorbij peddelen of van aan de oevers het water in springen/slingeren.

Samen met mijn lieve gezelschap hebben we er een memorabele dag op zitten.

Het is wel echt een uitdagende wandeling. Wandelschoenen, droog weer, voldoende proviand zijn geen overbodige luxe.

Tiebe heeft het heel de weg herhaald dat dit “echt” een Ardennenwandeling was. De beste ingrediënten voor een avontuurlijke tocht: de rivier, stukken klimmen en dalen, bos en onderweg een mooie uitzichtplekken, check!

Ook in de lente met meer frisgroen moet het hier de moeite zijn.

Bij het laatste deel van de wandeling werd door de kleine avonturiers er al eens gevraagd “Hoe lang nog?”. Om de batterijen weer op te laden hielden we aan de ruïnes van de Keltische vestigingsmuur van Le Cheslé nog een break. Dat was nodig want ook het laatste eind van de wandeling was echt wel pittig en ik moest nog wat adem sparen om die kaarsjes uit te blazen!

Goed om te weten:

  • Startpunt en parkeerplek: Hotel Le Belvedere Houffalize
  • Avontuurlijke routes:
    • (Kortere*) route nr. 6 van Nadrin – rechthoekige groene wegwijzers (via kabel) – 5,4 km (info)
    • We volgden de route van 12 km via gpx coördinaten (geen walk in the park maar wel een aanrader!)

2 thoughts

Geef een reactie