De plantenzaken zijn open en dat zonder afspraak, oef. We hebben nu aardbei- en tomatenplanten, de bloemen in onze bloembakken lijken elke dag nog vrolijker, de tuinkruiden moeten nog een beetje weeldiger groeien voor we ze in een mojito of saus kunnen gooien, de lavendel wacht op de zomerse temperaturen en onze kersenboom begint ook stilaan te bloeien. De lente laat zich voelen. Maar in Meise heb je pas écht “een urban jungle“. Op een boogscheut van het Atomium vind je deze grote plantentuin. We zagen een koeboom, een avocadoplant die zich al in een veel verder stadium bevindt dan de pit in onze keuken (Jannes en Yas hebben er een project mee om ter eerst kiemen, spannend), prachtige paradijsvogelbloemen en nog meer fascinerende planten.

De Victoriakas: de reuzewaterlelies moeten nog een beetje groeien.

Jungle in België met een mini-canopywalk!

Naast de jungle kan je gewoon doorwandelen naar de woestijn.

Leuk weetje! Het Kasteel van Bouchout vormt nu een sfeervol element in de setting van de plantentuin. De kids gebruikten het trekvlot om de vijver over te steken. In het kasteel kan je momenteel de pop-upshop Ympa vinden met plantjes van lokale telers. Het kasteel werd trouwens het laatst bewoond door Charlotte “de Belgische keizerin van Mexico”. Haar levensverhaal is een aaneenschakeling van tragische gebeurtenissen. Het Mexicaanse avontuur duurde slechts drie jaar. De onttroonde keizerin, “zotte Charlotte“, werd gek van verdriet en eenzaamheid. Hier in Meise overleed ze uiteindelijk op 86-jarige leeftijd.

Tip: momenteel is er een leuke Paaszoektocht voor de kids. Aan de inkom vind je het bijhorende blaadje en volhouden is de boodschap want je krijgt een lekkere beloning…

Het speelbos met blotevoetenpad. Voor dat laatste moeten we nog eens terugkomen in de lente, dan zullen er ook meer bloemen in bloei staan!

Als afsluiter hebben we nog een ‘terrasje’ gedaan bij de Oranjerietaverne. Take-away, yes yes yes!

Goed om te weten

  • Hoofdingang en parkeerplaats: Nieuwelaan 38, 1860 Meise
  • Take-away (friet/hotdog etc..) aan de Oranjerie
  • Tickets reserveren en info over de leuke zoektochten hier
  • Zeer propere toiletten en verzorgingstafel in de serres. Er zijn ook toiletten in de Oranjerie..