Paasvakantie! Of Paaspauze…? Het begint stilaan moeilijk te worden om originele plekken in het land te vinden waar we nog niet geweest zijn. (tips blijven welkom!) Het reisverbod dwingt ons creatief te blijven. Dus we trokken vandaag de taalgrens over.

De cisterciënzerabdij van Villers-la-Ville is om te beginnen al een hele uitdaging om correct te spellen. Maar er bleken nog meer uitdagingen voor de kloosterlingen. De regel van Benedictus stond centraal en deze was behoorlijk streng. ‘Gevangenis’, noemde Tiebe het. Wel, ja niet zomaar vrij kunnen spreken valt hier wel onder niet?

De ruïnes van kerk met hoge spitsbooggewelven zijn zeker fotogeniek. Tiebe en Flinn oefenden hun ‘jumps’ en een dame in een flamboyant geel kleedje poseerde voor haar fotograaf. Het contrast met de soberheid die de monniken hier vanaf de 12e eeuw dienden na te streven, kan niet groter zijn.

Jannes merkte op dat er wel weinig bordjes met duiding stonden. Dat klopt wel, maar anderzijds blijft de sfeer wel bewaard op die manier.

En voor wie zich afvraagt wat Tiebe zo peinzend zit te doen: inderdaad een beetje sereen doen. Dat past hier helemaal.

Goed om te weten:

One thought