Onze lieve Flinn is net 10 jaar geworden. Cadeautje? Omdat hij een grote dierenvriend is, bedachten we deze verrassingsdag: We bonden hem een blinddoek om en reden eerst naar de beste bakker van het land en gelukkig vinden we deze in ons dorpje. Daarna pikten we zijn beste maat Jasper op. En ook hij is een dierenvriend of zeg maar kenner! Blinddoek mocht daar af, en dan de grote surprise!

We zijn al in Paira Daiza geweest, redelijk lang geleden toen de dieren nog spraken of zoiets. Het oude Paradisio was net omgetoverd tot exotische dierentuin Paira Daiza. We hebben er destijds de indrukwekkende roofvogelshow gezien, de reptielen zien zonnebaden en de hypnotiserende kwallen in de onderwaterwereld geobserveerd. Deze stonden vandaag echter niet op het programma. Nautilus (het aquarium van Pairi Daiza), de tropische serres, de Mersus Emergo (de boot waarin schildpadden en reptielen wonen) en de Crypte zijn momenteel niet toegankelijk.

Niet getreurd. We kunnen hier in Paira Daiza een wereldreis maken op één dag en dieren uit alle hoeken van de wereld zien. In de achtste wereld “The Last Frontier” geïnspireerd op Brits-Columbia kan je tegenwoordig zelfs overnachten en dat met zicht op beren, wolven, poema’s, elanden en bevers.

We zagen de reuzenpanda’s , giraffen, flamingo’s , gieren, luipaarden, zeehonden,.. maar de lievelingsdieren van Flinn en Jasper? Jasper koos zonder aarzelen voor de havik. En Flinn voor de tijger.

Yas speurde naar haar lievelingsvogel maar omdat de tropische serre gesloten was, zullen we deze dan maar in zijn natuurlijke habitat gaan observeren. Australië here we come (hopelijk zo snel mogelijk)!

Goed om te weten :

  • Info en tickets
  • Adres: Domaine de Cambron, 7940 Brugelette
  • We hebben het park destijds op rustige dagen kunnen bezoeken en dat gaf toch meer het gevoel even in een betoverende wereld te zijn. Indien mogelijk, kies een kalme (week)dag voor je bezoek.