Over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog leerde Flinn onlangs in de lessen op school. Maar om de loopgravenoorlog nog wat beter te vatten, trokken we naar de streek rond Ieper. We hielden halt bij enkele indrukwekkende en ingetogen gedenkplaatsen.

Tyne Cot cemetery is met 11.956 graven de grootste Commonwealth begraafplaats ter wereld.

Goed om te weten:

  • Adres en parkeerplaats: Tynecotstraat 228980 Passendale
  • Dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Gratis toegankelijk.
  • Meer Info

De terracottabeeldjes van Koen Vanmechelen hebben een permanente stek gekregen langs de dreef van Domein de Palingbeek. Vanmechelens installatie werd in 2018 ter herdenking van de 100ste verjaardag van de Eerste Wereldoorlog samen met 180 000 vrijwilligers gemaakt en de in totaal 600 000 beeldjes werden nadien meegegeven met iedereen die er eentje thuis wilde plaatsen. Het oer-ei en nog een 50 000 beeldjes vormen nu een opvallend element in het landschap, zeker nu met de sneeuw.

Goed om te weten:

Dat hier op Hill 60 hevig gevochten werd is niet alleen duidelijk door het hobbelige kraterlandschap en de verlaten bunker. De gigantische caterpillarkrater is 15 meter diep en heeft een 79meter diameter.

Goed om te weten:

Vredesbos (Polygon Wood) met vredesmonument

Goed om te weten: