Op de radio klinkt het journaal positief over corona (al mogen we niet echt reizen…) en volgt een item over iemand die door het ijs is gezakt en nog wat over politieke zakkenvullerij. We zetten de radio uit en kiezen niet voor onze favoriete artieste maar we luisteren deze keer naar een podcast van De Volksjury en we zijn weer vertrokken. Joepie, vakantie!

De jongens hebben de afgelopen dagen al best wel wat sneeuwpret gehad. Ikzelf herinner me wel de schaatsers over de Damse Vaart. Maar dat is écht al een hele tijd geleden. Voor onze kids ( en Lien!) was het de eerste keer schaatsers te zien op een bevroren plas.

De lus van het Beverpad is 2km en vanaf de brasserie Domein de Bever gemakkelijk te volgen via de bordjes met …een bever! Je wandelt langs de Warmbeek (toepasselijke naam vandaag) , die je op sommige plaatsen even kan oversteken. Enkel voor durvers. De andere plassen onderweg waren volledig bevroren: Walk on water dus!

Goed om te weten :