De Chartreu- ZEN- boswandeling (3,5 km) is een bospad maar ook een bosbad. Het doel van bosbaden is de wandelaar opnieuw te verbinden met de natuur. Ver weg van lawaai, stress en wifi je hoofd leegmaken zeg maar.

De handleiding bosbaden vind je bij het startpunt. Lukt het om de gsm niet mee te nemen? We zondigden wel al tegen regel nummer 1 en dat is geen foto’s nemen onderweg.

De route is gemakkelijk te volgen vanaf de parking zie je de welkomsboog en de houten markering ( Logo “Lotus” , ik zag er eerst een Tomorrowland symbool in…). We hebben aan alle “energieoplaadplekken” een korte stop gemaakt, wat van die energie bijgetankt en zo een leuk toertje gewandeld. De cirkel was rond aan het “spiritueel” labyrint waar we (toeval/geen toeval?) de insta-blogger Trage Gazelle tegen het lijf liepen. Connected van op 1.5 m nu ook in real life!

Voor de stadsmensen met een chronisch tekort aan natuur (maar ook voor alle anderen) is dit bosbaden helend! Medicijn zonder doktersvoorschrift verkrijgbaar.

Goed om te weten :