In het kader van onze hobby Staycation in België doen we nu ook mee met de lokale sport vogelspotten. En wat voor een spotters hebben wij in ons team. Flinn zag vanuit de eerste kijkhut meteen 2 arenden en misschien zelfs een lepelaar. Dat bleken dus na even inzoomen met de camera 2 eendjes te zijn.

We hebben wel echt een roodborstje gezien en een buizerd. Ze waren ons wel net te snel af voor een close-up maar we genoten van de stralende zon, leuke knuppel (knuffel)paadjes, de panoramische uitzichten vanuit de kijktoren en dat potje chocomousse uit de zuivelautomaat!

Goed om te weten :

  • Startpunt en parkeergelegenheid: Bezoekerscentrum Blankaart Iepersesteenweg 56, 8600 Diksmuide
  • Route : De route is bewegwijzerd met zeshoekige bordjes en is kort 5.6 km (geel op kaartje Natuurpunt) en lang 10km (groen op kaartje Natuurpunt)
  • Info en kaartje Natuurpunt
  • Leuke stop: Zuivelboerderij met automaat ‘t Hof van de Rhille Pollaertstraat 29, 8600 Diksmuide. Je kan ook hier starten aangezien er werken op de route zijn.
  • Niet buggyproof
  • Leuk om te combineren met het domein Ijzerboomgaard!