Ongelimiteerde schermtijd, alle gezelschapsspelletjes al eens gespeeld en nood aan een nieuwe plek? We zetten 5 leuke plekken in Vlaanderen Vakantieland op een rij. Telkens met de nodige avontuurlijke en speelelementen.

1 Vlaams-Brabant: Kamsalamanderpad

Je kan gemakkelijk parkeren aan het stationsplein in Drieslinter. Het Avonturenpad is 3km en je loopt via knooppunten 1-19-101-138-10-1.

Het Kamsalamanderpad is 3.2 km en je loopt via knooppunten 1-10-19-100-101-138-10-1. De Golden ‘Geet’ brug is een coole oversteekplek!

2 Limburg: De Stokkenmanroute

Kom vroeg is de boodschap want deze nieuwe route is heel populair. Niet voor niets want zowel de leuke bijhorende verhalen als de knappe Stokkenmannen in het bos lokken veel gezinnen! Parkeren kan gemakkelijk op de Planetariumweg in Genk vlak bij de Cosmodrome en je volgt de Stokkenmannetjes die met hun witte en blauwe aanduiding de route aangeven van 4.5 km door het bos.

3 Antwerpen: Het land van de Slapende Reus

Zandduinen, bossen, heide, vennen, natuurspeelplekken met archeologische opgraafplek én kabouters natuurlijk! De Kabouterberg en de Hoge Mouw maken deel uit van de Kempense Heuvelrug. Wandelroutes rood en blauw zijn elk 3.5 km dus wie ze wil combineren heeft 7 km wandelplezier.

4 West-Vlaanderen: De expedities zoals deze in Kruiskerke en Wingene

Speelnatuur eerste klasse! Wat een fijne omgeving om te ravotten en te wandelen. Er is zoveel te ontdekken en dat gewoon al wandelend in deze fijne omgeving.

Er zijn 5 verschillende expedities die je kan ontdekken. Het wandellusje is een kleine 3 km lang. Check ook deze website om te kijken of de route buggyproof is of niet. Wie geen buggy nodig heeft zorgt voor een goed paar laarzen of wandelschoenen.

5 Oost-Vlaanderen: Puur natuur in ‘t gebied Burreken

Via de goed gemarkeerde blauwe wandelroute van Natuurpunt (7km) verkenden we een mooi stukje van de Vlaamse-Ardennen.  Onderweg liepen we door een leuke bramentuin, een stukje waar de grazers rustig hun ding deden, een jungle-achtige boom en nog meer moois! Geen klimrekken of speeltuigen hier maar gewoon wandelplezier.

meer info:

KAMSALAMANDERPAD

DE STOKKEMANROUTE

HET LAND VAN DE SLAPENDE REUS

DE EXPEDITIES ZOALS DEZE IN KRUISKERKE EN WINGENE

PUUR NATUUR IN ‘T GEBIED BURREKEN