Die wondere wereld stap je binnen via het hoofdgebouw “De Ark”. Niet voor niets is het opgetrokken in een zwarte steen. Na de sluiting van de steenkoolmijn van Zwartberg kwam hier een zoo in de plaats. Deze sloot 22 jaar geleden. De sporen uit het verleden zijn op een geslaagde manier verweven met de hedendaagse kunstwerken van Koen VanMechelen.

Of hedendaagse conceptuele kunst wel iets voor u en uw kids is? Omdat het geen klassiek museum is maar een artistiek natuurpark waar je een wandellus van 1,7 km door maakt wellicht echt wel. Ook wij zijn diegene die niet per se bij betalen voor de extra audiogids. Begeleid door een saaie stem en op een te traag tempo door musea sloffen is niet ons ding. Maar we kregen sowieso de audiogids mee dus we dachten waarom niet? We kregen er geen spijt van in elk geval! Biep Biep scannen maar meteen bij het eerste fascinerende wezen.

We willen niet al te veel verklappen want je moet La Biomista echt beleven maar de thema’s zijn zowel voor kinderen als volwassen erg boeiend en toegankelijk. De levende kunstwerken, de buitengewone serre, het architectuurpareltje Labovo, de speciale sculpturen staan allemaal in een domein dat teruggegeven werd aan de natuur. Zeker een bezoekje waard.

Goed om te weten :