Kennen jullie het spel Kapla? Kleine blokjes die je kan stapelen tot torens, als basis gebruiken voor een constructie en veel meer. Hier in het Joekelbos kan je over de houtblokken lopen, er mee bouwen, er gaan aan hangen. De blokken zijn natuurlijk wel wat groter dan bij het spelletje Kapla. Gewoon even van het pad afwijken en je vindt de spelelementen zo. Er zijn 10 spelpunten op de kaart voor zowat 12 hectare speelbos, dat moet toch voor iedereen volstaan? Hier en daar zit een houten dier verstopt. Vinden jullie ze allemaal ? Het zijn er 9. Wij volgden de langere route van 2km via een onverhard pad, er is ook een kortere route van 0,8 km via een verhard pad. 

Ergens halverwege de wandeling kom je op een grote zandduin uit. Spelen in de duinengordel mag je dus echt wel letterlijk nemen. De waterspeelplek biedt zelfs in de herfst een leuke afwisseling op de route. Je kan hier gewoon zandkastelen bouwen, graven en scheppen! Geen wonder dat het pas na lang aandringen was dat onze boys verder mee gingen wandelen. En jaja zelfs een volwassene kan eens op de schommel.

Goed om te weten :

Geef een reactie