Wist je dat … Behalve echte vliegvelden de Duitse bezetter tijdens de Tweede Wereldoorlog ook schijnvliegvelden aanlegde? Ze waren bedoeld om nét iets meer op te vallen dan de echte vliegvelden en daardoor bombardementen af te leiden.

Scheinflugplatz Kamerun, werd genoemd naar de Duitse kolonie, of in codetaal was het dan SF 37. Drie nepstartbanen  een bunker, nephangars en nepvliegtuigjes werden  er geplaatst. ’s Avonds ging de verlichting aan … Allemaal net “echt”. Bij gevaar schuilden het vliegveldpersoneel niet in de nagemaakte hangars of  maar in een veilige betonnen bunker tegenover het vliegveld. Nu heeft men deze plek “hersteld”: een vliegtuig geplaatst, de bunker opgeknapt.

Goed om te weten :

 

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s