In een vorige blogpost hebben we het gehad over het mooie provinciedomein Het Vinne. Door de dalende waterkwaliteit is men bezig met een grondige sanering van de bodem. Het meer staat nu helemaal droog en de vlonderpaadjes zijn afgebroken. Maar… Tegen eind maart 2021 zouden de werken moeten afgerond zijn. Tegen 2022 zou de unieke biotoop weer helemaal klaar moeten zijn voor het broedseizoen.

Goed nieuws voor de speelvogels! Zo lang moeten ze niet wachten, het domein blijft toegankelijk. Naast het speelbos en vlak achter de Vinnehoeve start het zintuigenbeleefpad van 800m lang met leuke spelelementen waarbij horen, zien, voelen centraal staan.  Na het pad kan je de uitkijktoren op, een kijkje nemen in de kruidentuin of het insectenhotel.

Spelen kan natuurlijk ook in de speeltuin! Deze is net naast Bistro Het Vinne.

 

Goed om te weten :